etiquette

Trainingen & Workshops

overzicht

Etiquette à la carte verzorgt etiquette trainingen & workshops over omgangsvormen op zakelijk gebied en in de privésfeer. Als u weet hoe het hoort, voelt u zich goed en zelfverzekerd. En als u zich zelfverzekerd voelt, straalt u dat ook uit. U kunt zich concentreren op het gesprek en dat geeft andere mensen weer een gevoel van deskundigheid en vertrouwen. U laat merken dat u weet waar u over praat. Zo maakt u op mensen een hoffelijke, charmante en professionele indruk.

Zakelijke etiquette

Zakelijke etiquette speelt een essentiële rol in het bedrijfsleven. Het is niet alleen belangrijk om een opdrachtgever “binnen te halen” maar ook om hem of haar te behouden.

Diversiteit, Inclusiviteit en Etiquette

“Diversiquette”, een samenvoeging van de woorden diversiteit, inclusiviteit en etiquette. Tevens de titel van het boek dat toegankelijke informatie geeft over de diverse vormen van eigentijdse etiquette.

Horeca etiquette en gastvrijheid

Gastvrijheid betekent op zakelijk gebied een dienstbare instelling. Je doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. In de horeca spreekt men niet van klanten maar van gasten. Gastvrijheid is het voornaamste product in de horeca.

Etiquette, heden en verleden van tafelmanieren

Geen tv, geen computer en geen telefoon in huis. Wat moet je dan? Juist, regelmatig een feestje geven en uitgebreid tafelen! Aan het eind van de 16e eeuw was er al sprake van tafelmanieren, al waren deze in onze ogen nog vrij primitief.

Team Building

Zware tijden? Oneindig veel kansen! De training “Team Building” is gericht op het verbeteren van het functioneren van uw team en u als manager. Concurrentie is er altijd. Het alternatief is dat je je richt op innovatie.

Studenten etiquette

Zakelijke etiquette en omgangsvormen. Bij het lezen van deze termen denken velen nog steeds aan oubollige en stoffige boeken, vol bekrompen regeltjes die stellen wat is toegelaten en wat omgekeerd dus not done is.

Internationaal zaken doen

We reizen steeds vaker en verder, verleggen onze grenzen en gaan op zoek naar andere culturen. Ook in andere landen is het belangrijk om respect te tonen voor de plaatselijke bevolking en hoe mensen met elkaar omgaan.

Sollicitatie etiquette

Als u een goede indruk wilt maken tijdens een sollicitatie voor een baan, moet u meer bewijzen dan het bezit van diploma’s en werkervaring. De eerste indruk bij een bedrijf is ontzettend belangrijk, maar daar is niet veel tijd voor.

Styling- & kledingadvies

Ons uiterlijk kan een gunstige indruk omtrent onze persoon teweegbrengen bij anderen. Hierbij kunt u denken aan een verzorgd uiterlijk en natuurlijk moet ook de kleding geschikt zijn voor de gelegenheid waar u naartoe gaat.

Huwelijksetiquette

Volgens de bruiloft etiquette van wat langer geleden, deed de man eerst een aanzoek aan zijn vriendin of zij met hem wilde trouwen. Wilde zij inderdaad met hem trouwen, dan ging de man naar de vader van zijn vriendin om hem om de hand van zijn dochter te vragen.