Tafelmanieren
Geen tv, geen computer en geen telefoon in huis. Wat moet je dan? Juist, regelmatig een feestje geven en uitgebreid tafelen! Aan het eind van de 16e eeuw was er al sprake van tafelmanieren, al waren deze in onze ogen nog vrij primitief. Lepel, mes en handen waren het enige tafelgereedschap.
Nog steeds heeft tafelen een sociale functie. We eten aan tafel met ons gezin, met familie, met vrienden en met zakenrelaties. Na afloop van de cursus weet u hoe het hoort.
Deze e-learning behandelt de volgende onderwerpen:
- Functie en volgorde van bestek en glazen
- Wat mag je met je handen eten
- Internationale keuken
- Richtlijnen bij een zakelijk diner en een bedrijfsuitje
- Speechen, toosten en proosten
In de e-learning cursussen bent u bij elk onderwerp in ongeveer een uur etiquette-wijzer.
U kunt de cursus volgen wanneer het u uitkomt en een jaar lang nog eens rustig terugkijken ‘hoe het ook alweer hoort’.